Restauracja WIKLA serwująca dania kuchni polskiej, opiera się na lokalnych produktach. Starannie przygotowane dania nawiązują do specjalności regionu - Gęsi Kołudzkiej i pierników. 


PRZYSTAWKI

Festiwal śledziowy na talerzu, czyli śledzik w trzech smakach/ 8 PLN

Carpaccio z buraka gotowanego sous-vide podawane z serem kozim, rukolą oraz orzeszkami piniowymi /12 PLN 

Roladki z cukinii nadziewane serem podane z granatem i orzechami /14 PLN

Sałatka ze świeżym szpinakiem podawana z granatem, serem niebieskim lazur oraz płatkami migdałowymi /16 PLN

ZUPY

Bulion z gęsi z domowym makaronem /15 PLN

Krem z borowików /18 PLN

Czernina na gęsinie zagęszczana piernikami /20 PLN


DANIA GŁÓWNE


Roladka z kurczaka ze szparagami, szynką dojrzewającą i suszonymi pomidorami, podawana z sosem bazyliowym, gotowanymi warzywami oraz                                        puree z ziemniaków/ 28 PLN

Obwędzana polędwiczka grillowana z boczkiem, podawana z pierogami z kaszą, sosem kurkowym i karmelizowaną w miodzie marchewką/32 PLN

Biała ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawana na puree z marchwi z dodatkiem imbiru/40 PLN

Filet z kaczki podawany w sosie śliwkowo - piernikowym, ziemniaczanym puree z dodatkiem musztardy francuskiej i gałki muszkatołowej oraz kapustą czerwoną zasmażaną /45 PLN

Zrazy z dzika w sosie własnym podawane z kopytkami i karmelizowanymi buraczkami /55 PLN

Kotleciki jagnięce w sosie rozmarynowo-miętowym, podawane z puree z marchewki i ciemnym ryżem / 60 PLN

Stek T-bone podawany z ziemniakiem pieczonym i grillowanymi warzywami – tylko w soboty /90 PLN

Gęś pieczona w całości faszerowana kaszą i podrobami, podawana z kapustą czerwoną z gruszką i żurawiną - set dla 5 osób na zamówienie / 350 PLN


DESERY

Sernik polski podawany z frużeliną wiśniową /  15 PLN

Gruszka gotowana w czerwonym winie z przyprawami korzennymi polana sosem czekoladowym /16 PLN

Czekoladowa lawa z chilli, imbirem , podawana z sosem angielskim / 18 PLN